Diensten

Wat doen wij met uw bouwklachten?
Uw bouwklacht wordt door ons geregistreerd, onderzocht en voorgelegd  aan diverse bevoegde instanties. Uw klacht(en) nemen wij serieus, wij komen op uw verzoek ter plaatse om de klacht te onderzoeken en werken indien u het wenst onze bevindingen uit tot een klachten-rapport.

In ons rapport vindt u duidelijk de klachtomschrijving, de oorzaak, de reparatie-wijze met herstelkosten en preventiemaatregelen. U kunt met dit rapport de klacht(en) laten oplossen door de aannemer van uw keuze, maar wij bieden u ook de mogelijkheid de reparatie en of het afbouwen te laten uitvoeren door de door ons zelf geselecteerde vaklieden en of bedrijven. Ieder met zijn eigen specialisme, deskundig en betrouwbaar.

Wat krijgt u?

U krijgt een duidelijk rapport met daarin omschreven:

  • De kenmerken van de klacht
  • De oorzaak van de klacht
  • De reparatiewijze
  • De preventie maatregelen
  • De herstelkosten van de klacht
  • Een fotoreportage van de klacht

Overige diensten;

Financieel beheer
Wij beheren ook uw financieen tijdens de bouw. Wij zorgen dat de aannemer of het  bouwbedrijf uitbetaald wordt conform de gemaakte afspraken. Voordat wij uitbetalen zullen wij eerst de bouwfase controleren en beoordelen, als dit goed is gaan wij over tot uitbetaling van het afgesproken bedrag.Wij verstrekken ter dekking van uw geld een bankgarantie, dit betekent dat u zich rustig kunt concentreren op andere zaken, wij doen voor u alle financiele afhandelingen.

Bouwverzekering
U kunt ook een bouwverzekering afsluiten. De verzekeringsmaatschappij stelt wel wat eisen, maar dat is niet ten onrechte. Voor het afsluiten van een bouwverzekering dient u bijvoorbeeld in het bezit te zijn van een deugdelijk en degelijk aanneemovereenkomst. Wij bemiddelen in deze graag voor u.

Bouwinspectie en bouwbegeleiding
Wanneer u zorgeloos wilt bouwen en het hele traject van het begin tot aan het einde begeleidt wilt hebben kunnen wij u ook hierin adviseren en of bemiddelen. Wij hebben intussen vele betrouwbare deskundigen om ons heen weten te verzamelen, waardoor wij gerust kunnen stellen dat u kunt rekenen op een zorgeloze bouw van uw woning, kantoor of fabriekshal.

Opleveringskeuringen

Als uw nieuwbouwhuis gebouwd wordt, gaat u waarschijnlijk regelmatig even kijken. Eventuele bouwfouten zult u echter makkelijk over het hoofd zien. Fouten achteraf herstellen is vaak duur en soms zelfs onmogelijk. Het is daarom verstandig om tijdens de bouw een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. 

Huizen bouwen is mensenwerk.  De oplevering is namelijk een belangrijk juridisch moment. Met ASADESO opleveringskeuring kijkt er een bouwkundig expert met ú mee.

Bij de oplevering wordt er onderscheid gemaakt in een vooroplevering en bij een vooroplevering kunnen al in een vroeg stadium bouwkundige gebreken en tekortkomingen geconstateerd worden en deze melden aan de aannemer, bouwbedrijf of vertegenwoordiger ervan. Hierna heeft de bouwer gelegenheid om de gebreken te herstellen, tot dit moment heeft u het recht het laatste depotbedrag niet vrij te geven.  U ontvangt van onze inspecteur direct na afloop van de keuring een (handgeschreven) rapport.

Bij de eindoplevering wordt de woning aan u overgedragen en accepteert u de woning. De op en aanmerkingen over de woning worden in het “proces verbaal van oplevering” tijdens de eindoplevering genoteerd, zodat in de fase na de oplevering deze aan en opmerkingen door de bouwer (aannemer, bouwbedrijf) kunnen worden gecorrigeerd

 

Wat te doen?
Door middel van het invullen van dit  formulie
r, kunt u bij ons uw bouwklacht(en) insturen en of advies aanvragen. Zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, nemen we contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kosten:

Voor het bezoeken van het object op locatie vragen wij afhankelijk de afstand een onkostenvergoeding met een minimum van SRD 100,00 (een honderd Surinaamse Dollars)

Deurwaarder: 
Voor het opmaken en voor het aanbieden van een exploot door de deurwaarder 375 SRD

Advocaat
Voor een basis of orientatiegesprek met een van onze advocaten betaalt u 350 SRD
De kosten voor het opmaken van een bouwkundig, opleverings (voor of eindoplevering) of klachten-rapport worden na inspectie van het object gecalculeerd.

Op ASADESO kunt u rekenen!